Tips voor een huis vol met levensenergie

Meer levensenergie in huis? Probeer eens een workshop Feng Shui van de Rotterdamse Debby Wezelenburg. Op zondag 22 maart of zondag 19 april of zondag 14 juni 2020 staan ze weer gepland bij Mooizo in Hillegersberg.

Met Feng Shui kun je van je huis een plek maken vol positieve chi (levensenergie). Wezelenburg geeft al een paar jaar workshops over de oosterse filosofie, vertelt hoe Feng Shui werkt en geeft een paar tips. “Wanneer ik met mensen aan de slag ga, vraag ik altijd eerst naar de levensomstandigheden. Wat is de gezinssituatie, wat doet iemand voor werk. 60 procent van de mensen woont in rijtjeshuizen die allemaal identiek zijn aan elkaar, maar niemand is hetzelfde. Dus richt jouw huis in naar jouw wensen.” Zo geeft ze als voorbeeld het puberende kind, dat vaak een plekje krijgt op zolder. “Dan verstoor je letterlijk de hiërarchie in huis. In de natuurlijke verdeling horen de ouders boven de kinderen te staan. Voer dat ook door in je huis. Daarnaast is de zolder de warmste plek van je huis, omdat warmte opstijgt. Pubers hebben over het algemeen vanwege hun hormonen al last van warmte, dus plaats ze dan niet ook nog eens op de warmste plek, waar de meeste energie hangt.”

Energie

Wat ze ook vaak tegenkomt, is dat mensen hun huizen hebben volgepropt. Door spullen te kopen, wordt een leegte opgevuld. “Al die spullen zorgen ervoor dat de energie niet lekker door je huis kan stromen. Ruim het op of doe het weg. Ik kom ook vaak tegen dat mensen spullen hebben uit een erfenis. Geven deze spullen je energie of onttrekken ze jouw energie?”

Als tip geeft Wezelenburg om het midden van je huis leeg te laten. “Het is belangrijk om bewust bezig te zijn met je huis. Daarmee ben je ook bewust bezig met je eigen leven. Zoals je huis is, zo ben jij.”

Tijdens de workshops nemen deelnemers foto’s mee en werken ze met een plattegrond van hun woning. Wezelenburg geeft praktische tips die direct kunnen worden toegepast.

Meer informatie op: https://www.debbywezelenburgfengshui.nl

Interview voor het Algemeen Dagblad van 25 oktober 2019 door journalist Chantal Lindsen. Fotograaf; Frank de Roo.