Niet veel ruimte? Zo creëer je rust en sfeer.

Harmonie à la Feng Shui

Feng shui is de meer dan 3000 jaar oude filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden. Debby Wezelenburg is Feng shui-adviseur. Ze geeft tips om kleine woningen harmonieus en rustig aan te laten voelen, zodat er een fijne sfeer hangt.

1 Gebruik kasten met dichte deuren.
Je wilt zo min mogelijk spullen zien. Een open, volle boekenkast geeft een onrustig gevoel. Juist een klein huis met zo min mogelijk prikkels, voelt prettig aan. Een beetje orde in de kasten kan trouwens geen kwaad. Houd het netjes.


2 Houd de vloer zo veel mogelijk vrij.
Maak optimaal gebruik van de hoogte van een ruimte. Planten hoeven niet te staan, laat ze hangen. Liever hanglampen aan het plafond, of wandlampen, dan staande verlichting. Kies voor een wandkastje dat zweeft en niet voor een dressoir op de vloer.


3 Kies voor één eyecatcher.
Een heleboel kleine accessoires laten een kleine ruimte overvol lijken.


4 Heb je een buitenruimte?
Benut ‘m! Zet een tuinbank neer. Of leg een geveltuin aan: steen eruit, plant erin. Zo vergroot je de woonoppervlakte.


5 Kies in huis voor zo veel mogelijk ronde vormen.
Aan een rond tafeltje of een ronde poef stoot je je nauwelijks. Nog een voordeel van ronde vormen: ze laten volgens Feng shui de levensenergie goed doorstromen.


6 Geneigd om een hoogslaper te nemen?
Doe het niet. Het lijkt handig, zo’n hoog bed met daaronder opbergruimte. Maar spullen onder je bed stagneren volgens de principes van Feng shui de energiestromen, wat kan leiden tot een onrustige nachtrust. Helemaal bij kinderen.


7 Zorg dat er niet te veel spullen bijkomen.
Dat is misschien wel de allergrootste uitdaging.

Radar+ magazine nummer 1 2020.

https://www.radarplus.nl/huis-tuin/article/1977/Niet-veel-ruimte-Zo-creëer-je-rust-en-sfeer