Beste Willem Alexander en Maxima,

Wat leuk dat ik een Binnenkijker in jullie relatie mag doen op deze Koningsdag die omgedoopt is tot Woningsdag met digitale kleedjesmarkt en thuistoast. Heel Feng Shui.

Vandaag ontrafel ik het mysterie van jullie relatie met Nine Star Ki. Ik geef jullie inzicht waar je elkaar versterkt, voedt en waar mogelijk irritaties zitten. Maar voordat ik op jullie persoonlijk en jullie relatie in ga, vertel ik je iets meer over Nine Star Ki.

Wat is Nine Star Ki?

Het is een eeuwen oude wijsheid gebaseerd op jullie geboortedatum. Dit laat je aangeboren levensenergie zien. Door deze methodiek krijg je inzicht hoe jullie leven tot volle ontplooiing kan komen. Het laat zien wie je bent, wat je natuurlijke talenten zijn samen met jouw potentie, behoeften, drijfveren en valkuilen. Nine Star Ki is de pincode tot jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Als je jezelf goed kent, dan begrijp je ook de ander beter. Nine Star Ki zet je in je kracht. Zo wordt samenleven en samenwerken makkelijker.

De Nine Star Ki werkt net als bij Feng Shui met de 5 natuur elementen; Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout.

De 5 natuur elementen: vuur, aarde, metaal, water en hout

Als je de groene lijn volgt zie je de natuurlijke cycli in het leven: het element vuur voedt aarde en aarde voedt metaal, metaal voedt water en water voedt hout en hout voedt vuur. Want vuur zorgt voor vruchtbare aarde, uit de aarde haal je metalen, water vervoert de metalen en metalen houden het water helder, water zorgt voor de groei en bloei van hout en hout laat het vuurtje branden. Een heel natuurlijk proces.

Deze elementen zijn als een cycli in het leven en te vertalen in (persoons) kenmerken en representeren een beeld van deze energieën.

De Binnenkijker

Kjken in de ziel van Willem Alexander

Het geboorteprofiel van Willem Alexander geeft aan dat het element metaal het eerst zichtbaar is voor de buitenwereld. Mensen met het element metaal komen over op andere mensen als een leider, rationeel, duidelijk, zakelijk en ordelijk.

Het gevoelsleven van Willem Alexander vertegenwoordigt het element hout; enthousiast, verbindend, netwerkend en familieman. Als een lammetje in de wei voel je wat goed voor je is en ga je op onderzoek uit in contact met anderen. Je hebt een open kijk op de wereld en laat je graag verrassen over wat er allemaal mogelijk is. Je enthousiasme laat je ook zien en deel je met mensen om je heen.

Het handelend element is aarde; gedegen voorbereid ga je aan de slag met de handen uit de mouwen. Je bent zorgzaam, belangstellend en betrouwbaar in je doen. Mensen kunnen van je op aan en op je bouwen.

De blikvanger van Maxima

Het geboorteprofiel van Maxima vertegenwoordigt het element aarde. Dit geeft je een warme uitstraling en mensen ervaren hierdoor veel persoonlijke aandacht in contact met jou. Kenmerken die bij jouw aarde element horen zijn: sociaal, praktisch, zorgzaam, gastvrij, stabiel, betrokken en vaak gericht op de ander.

Aarde mensen zijn harde werkers, doeners en ze weten van aanpakken. In jouw gevoelsleven kan je wel wikken en wegen en er nog een nachtje over slapen. Je hebt veel kennis en een goed geheugen. Goede voeding is belangrijk voor je en opvoeden van kinderen gaat aarde mensen natuurlijk af.

Liefde op het eerste gezicht?

Op het eerste gezicht zal de warmte van Maxima haar aarde element aantrekkingskracht hebben uitgeoefend op Willem Alexander zijn meer zakelijke metaal. Als je naar de interactie kijkt van deze elementen tussen jullie zie je dat Maxima Willem Alexander energetisch draagt, voedt en ondersteunt in zijn voorkomen. Je geeft hem de zachtheid van het element aarde, wat het rationele metaal niet van nature heeft. Je laat Willem Alexander in de buitenwereld meer stralen en zorgt voor benaderbaarheid.

Jullie handelen is van nature het zelfde en dit leidt tot weinig tegenstellingen in jullie doen.  Op het gebied van aanpak van het werk en opvoeden kinderen, normen en waarden, inzicht, intuïtie, wel overwogen aan de slag gaan is bij jullie meer overeenstemming dan gemiddeld. Hoe er gehandeld wordt is vrijwel identiek en jullie herkennen elkaar hierin. Dit is fijn in de duo baan van het Koningsschap.

Aandachtspuntje?

Jullie emotionele gevoelsleven is wel anders. Het gevoelselement aarde van Maxima ervaart  iets anders en dan het houten gevoelselement van Willem Alexander. Het element hout veroorzaakt onrust in de stabiele aarde. Hout mensen voelen zich goed als ze in contact staan met veel andere mensen. Het contact met deze mensen kan wel wat meer oppervlakkig zijn. Terwijl aarde mensen meer een inhoudelijk echt goed gesprek willen voeren en zij zijn meer gesteld op quality-time met z’n tweeën. Dit kan in een relatie irritatie geven als je je hiervan niet bewust bent.

Een interessante vraag is hoe ervaren jullie je emotionele leven? Is er genoeg ruimte voor jullie emoties, om jullie gevoelens te benoemen en te herkennen bij elkaar? En regelmatig te polsen wat de emotionele behoefte is?

Nog iets om aan te werken?

Verder kun je jullie relatie nog completer en liefdevoller maken door het element vuur meer toe te voegen. Dit gaat onder andere over de uiting van liefde, de passie, het kunstzinnige, de humor, expressie en het ego.

Voorbeelden hiervan zijn romantisch en liefdevol samen zijn, samen concerten en voorstellingen bezoeken en de tango dansen. In huis kun je dit stimuleren door kaarsjes te branden, de vuurkleuren oranje, rood, paars en fuchsia toe te voegen. Ook in je kleding kun je deze kleuren toevoegen. Niet te veel want je hebt maar een klein beetje nodig om het vuurtje op te poken en te laten branden.

Woningsdag

Tot zover deze Binnenkijker en het kijkje in jullie ziel en relatie. Een liefdevolle toekomst samen.

Wens jullie een huiselijke Koningsdag in de vorm van Woningsdag toe in jullie paleis met een gezellige thuistoast en digitale kleedjesmarkt. Hoezee! Hoezee! Hoezee!

Meer informatie over een Nine Star Ki advies lees verder op: https://www.debbywezelenburgfengshui.nl/de-bewoners/

Debby Wezelenburg Feng Shui verbindt mens en ruimte en brengt harmonie in je woon- of werkomgeving. Nine Star Ki zorgt voor balans in jezelf. Samen zorgen zij voor het evenwicht waarin jij optimaal kan wonen, werken en (samen)leven.