De zomer is een mooie periode om je te verbinden met het bijbehorende element vuur en daarbij horende orgaan van het hart.

Een vraag die je jezelf in dit seizoen kan stellen is: Is mijn hart nog bewoond?

Misschien heeft jouw hart de afgelopen jaren, in alle chaos, iets van zijn veerkracht en glans verloren? En heeft het een tijdje op de waakvlam geleefd? Zijn liefdevolle relaties onder druk komen te staan? Het hart is het meest kwetsbare orgaan, je hebt gauw hartenpijn of je kan er ook ter bescherming een muurtje om heen hebben gebouwd. Tegelijkertijd is het hart, horende bij het vuur element en het seizoen van de zomer, het meest compassievolle orgaan en ook zo hoopvol. Waar heb jij deze zomer je liefdeshoop op gezet?

Je kan denken deze zomer; laat de liefde aan mijn voordeur maar voorbij gaan, voor mij geen liefdesuitingen, maar je kan ook mee stromen op de golf van de meest yange energie van het jaar en via je huis het element vuur en je hart voor je laten werken.

Je harte plek in huis

In dit seizoen kun je ook je harte plek in huis extra aandacht geven en zichtbaar maken zodat de liefde voor jezelf en de ander groeit. Wat zeg je Debby? Je harte plek in huis? Waar dit onder andere is en hoe je dit doet, lees je hier verder.

Maar eerst moet ik denken aan een onverwachts romantisch moment toen mijn man en ik onze liefdesbrieven tegen kwamen op zolder bij een interne opruim- en verhuisklus. Wat mooi om deze brieven terug te lezen. Wie schrijft er tegenwoordig nog liefdesbrieven, een liefdesapp is toch minder romantisch.

Wist je dat je liefdesbrieven en andere dierbare zaken zoals fotoalbums waar je je hart aan hebt verpand, het beste op zolder kan bewaren? De zolder, is echt de harte verdieping in je huis, het is er altijd warm en droog en een ideale vurige plek hiervoor. In tegenstelling tot de kelder die in de waterlaag ligt, daar bewaar je zaken die koel moeten blijven.

Mocht je geen zolder verdieping hebben in je huis dan kun je ook op andere plekken in je huis het element vuur bewust toevoegen.

Liefde gaat door de maag

Kijk eens om je heen in jouw huis. Wat zie je? Zie je de rode vurige liefdeskleur terug in je huis en in je leven?

De kleur rood is van zichzelf opvallend aanwezig, je hoeft het maar subtiel toe te voegen voor een groots effect. Rood staat voor passie, gezien worden, het licht, creativiteit, humor, warmte en liefde voor jezelf en de ander. De zomer is heel geschikt om naar je eigen huis en leven te kijken en jezelf de vraag te stellen; is de liefde aanwezig?

Neem je woonkamer en je keuken eens goed waar. Zie je iets in de kleur rood? Wat doet dit met je? Word je er blij van? Zie je niets in de kleur rood, voeg dan een vleugje rood, de kleur van de liefde toe. Je kan denken aan een rode bos bloemen, een rode brandende kaars of een rood kussen op de bank. Rood laat het vuurtje in jezelf en de ander branden. Ook kun je kiezen om een accessoire toe te voegen in een hart vorm even als mooie verlichting en vurige kunst aan de muur, afbeelding van de zon, het zijn allemaal vuur uitingen

.De zomer is het element vuur. De zon is een vuur uiting.

Zoals je weet gaat de liefde door de maag. In de zomer kun je extra aandacht besteden aan de maaltijd. Het gaat je ook makkelijker af om iets te koken, omdat je hele energieniveau hoger ligt in de zomer. Het lievelingseten van jezelf, of bij een relatie, het lievelingseten van je partner koken is een liefdevol gebaar. Een kaarsje branden tijdens het koken, of buiten koken op open vuur of met kooltjes op je BBQ geeft warmte en liefde aan de maaltijd. Dit vuur zorgt voor positieve brandstof voor jezelf en je relatie.

.Liefde gaat door de maag. Rood zomer fruit met ijs.

Hoe laat jij vandaag het element vuur branden voor jezelf of je geliefde deze zomer?

Meer informatie over workshop of e-learning voor Feng Shui voor je huis? Klik hier; https://www.debbywezelenburgfengshui.nl/workshop-thuis-huis-woning/

Feng Shui brengt harmonie en een beter welzijn in je woon- en werkomgeving. Nine Star Ki geeft balans in je leven en zet je in je natuurlijke kracht. Een Energetische Reiniging van je huis klaart je woning en jezelf op. Met elkaar zorgen zij voor een evenwicht waarin jij optimaal kan wonen, werken en leven.