Je kan denken laat Valentijnsdag maar aan mijn voordeur voorbij gaan, voor mij geen liefdesuitingen vandaag. Of je kan deze dag omarmen door de liefde aandacht te geven en zichtbaar te maken in je eigen huis.

Dit doet mij denken aan een onverwachts romantisch moment toen mijn man en ik onze liefdesbrieven tegen kwamen op zolder bij een interne verhuisklus. Wat mooi om deze brieven terug te lezen. Wie schrijft er tegenwoordig nog liefdesbrieven, een liefdesapp is toch minder romantisch.

Wist je dat je liefdesbrieven en andere dierbare zaken zoals fotoalbums waar je je hart aan hebt verpand, het beste op zolder kan bewaren? Op zolder is het altijd warm en droog en een ideale vurige plek hiervoor. In tegenstelling tot de kelder, bewaar daar zaken die koel moeten blijven.

Kijk eens om je heen in jouw huis. Wat zie je?

Zie je de rode liefdeskleur terug in je huis en in je leven?

De kleur rood is van zichzelf opvallend aanwezig, je hoeft het maar subtiel toe te voegen voor een groots effect. Rood staat voor passie, gezien worden, creativiteit, humor, warmte en liefde voor jezelf en de ander. Deze dag is heel geschikt om naar je eigen huis en leven te kijken en jezelf de vraag te stellen; is de liefde aanwezig?

Neem je woonkamer en je keuken eens goed waar. Zie je iets in de kleur rood? Wat doet dit met je? Word je er blij van? Zie je niets in de kleur rood, voeg dan een vleugje rood, de kleur van de liefde toe. Je kan denken aan een rode bos bloemen, een rode brandende kaars of een rood kussen op de bank. Rood laat het vuurtje in jezelf en de ander branden.

Zoals je weet gaat de liefde door de maag. Op deze dag kun je extra aandacht besteden aan de maaltijd. Het lievelingseten van je geliefde, of bij geen relatie, jouw lievelingseten koken op deze dag is een liefdevol idee. Een kaarsje branden tijdens het koken en bij het eten geeft warmte en liefde aan de maaltijd. Dit vuur zorgt voor positieve brandstof voor je relatie of jezelf.

Ik wens je een liefdevolle dag toe.

Hoe laat jij vandaag de liefde zien aan je geliefde of jezelf?