Zet jij je voordeur weleens lekker open?

Toen mijn kinderen nog heel klein waren, hadden we de tuindeur en de achterdeur vaak open staan vanaf het voorjaar. De buurtkinderen konden zo van tuin naar tuin om overal te gaan spelen. Mijn huis, jouw huis was het in die tijd. Iedereen was welkom en het was een zoete inval. Het ‘camping seizoen’ was weer begonnen. Via de voordeur gingen we bijna niet.

De kinderen worden ouder en hebben nu zelf sleutels bij zich en de tuindeur staat niet meer permanent open. Het gaat nu anders in de lente en de zomer.

Heb jij dat ook zodra het lente wordt, dat je de behoefte krijgt om de boel eens lekker door te laten waaien in huis. Ramen en deuren gaan weer open. Alle ballast van je af en het stof uit het huis. De muffe winterlucht eruit en een fris lente briesje komt weer binnen.

Wist je dat je voordeur hiervoor heel erg belangrijk is?

Begin eens met de voordeur open te zetten en laat de wind via deze deur naar binnen komen.

Waarom de voordeur en niet de achterdeur? Via de voordeur komt de levensenergie je huis binnen en niet via de achterdeur. Dus kom je altijd via de achterdeur binnen, dan komt de verse levensenergie niet met je mee, het gaat er juist uit.

Vandaar dat het zo belangrijk is om de voordeur te gebruiken. Sterker nog, zet hem bewust regelmatig even open of laat de deur even openstaan bij binnenkomst. Stroomt meteen weer energie je huis in.

De voordeur is ook belangrijk omdat daarachter jouw wereld is, waar jij over gaat. Je huis is het enige stukje in de wereld wat echt van jou is en waar jij bepaalt en kan zijn wie je wilt zijn.

In de buitenwereld ben je afhankelijk van anderen, ga je mee in de flow, wordt er wat van je verwacht en overkomt het je allemaal meer. Maar binnenshuis niet, dat is jouw domein.

Kom je altijd via de achterdeur je huis binnen dan mis je twee dingen. De levensenergie stroomt niet binnen en je kunt geen regie voeren over wie je binnen laat.

Een achterdeur staat dan namelijk meestal open, beschikt niet over een bel en daardoor bepalen anderen wanneer ze bij je binnenstappen. De voordeur is van jou, daar ga jij over. Wie laat je binnen in jouw wereld?

Op deze wijze voer je naast regie op de energie in huis, ook meer regie op je leven.

 Herken je dit? Wil je frisse energie en meer regie in huis en ook in je leven.