Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit?

Nu het thuis werken verplicht is voor veel mensen, is het belangrijk dat deze plek fijn werkt. Hoe werkt deze plek voor jou?

Krijg je genoeg werk uit je handen, kun je met focus oplossingsgericht aan de slag?

Bij mij is het schipperen tussen de kinderen die vrij zijn van school, mijn man die nu ook thuis werkt en de uitdagingen die deze nieuwe situatie met zich mee brengt. Vandaar mijn idee om de komende tijd tips te geven voor de thuiswerkplek.

Wist je dat het soort werk wat je doet en op welke verdieping je werkt invloed heeft op jou en je werk?

Werkte je tot nu toe thuis aan de keukentafel op de begane grond of in de slaapkamer?

De begane grond

Als je op de begane grond in de woonkamer of keuken werkt, dan is daar heel veel afleiding van alle huishoudelijke klusjes die je kan doen en zichtbaar zijn. Het is de verdieping van het hier en nu en van het alledaagse leven. De vaatwasser die uitgeruimd moet worden, stapeltjes ongeopende post en papier, de stofzuiger die wel weer eens door het huis mag. En deze dagen lopen je kinderen en partner er ook nog rond. Wil je geconcentreerd werken, dan krijg je op de begane grond minder uit je handen.

De eerste verdieping

Heb je de mogelijkheid om op de eerste verdieping te werken, dan is dit een aanrader. De eerste verdieping, de mentale laag van het huis, is heel geschikt om goed na te denken. Ook precieze werkzaamheden gaan je hier goed af. Planmatige en toekomst gerichte taken werk je hier zo weg. Je eigen slaapkamer is de minst goede oplossing, omdat je het werk letterlijk mee de nacht inneemt en dit ten koste gaat van je nachtrust. Een goede andere plek op deze verdieping is heel fijn werken.

De zolder

Is jouw thuis werkplek op zolder? Dit geeft een enorme boost voor je werktempo. Mijn werkkamer is op zolder en daar heb ik mijn werk zo af. Dit komt door de hoge energie die er is en die veel warmte met zich meebrengt. De zolder is heel geschikt voor creativiteit, kunstzinnige en spirituele activiteiten. De hoge energie kan wel enige chaos in de ordelijkheid van je werk met zich meebrengen.

De kelder

Werk je thuis in een souterrain of kelder? Dat is hard werken, omdat de energie daar op zijn laagst is. Je kijkt er meer terug naar het verleden, dan naar de werk klus die voor je ligt. Je werkt eigenlijk onder de grond en dat draagt niet bij aan de zichtbaarheid in je werk.

Hoe ziet jouw thuis werkplek eruit? Op welke verdieping werk jij en hoe voelt dit voor jou?

Laat het hieronder zien en horen.

Werk ze nog thuis en houd moed en vertrouwen.