Slapen; we vinden het allemaal heerlijk en vanzelfsprekend. We hebben het ook nodig om op te laden, alle indrukken en prikkels van de dag te verwerken en het is één van onze basis behoeften. Maar wanneer je (jonge) kinderen hebt dan is slapen geen vanzelfsprekendheid meer. En daar rust best een taboe op. Want een kindje helpen met door laten slapen is toch het eerste waar je je mee bezighoudt? De goedbedoelde adviezen vliegen je daarom vaak direct naar de oren. En daar kun je als mama/ouder best onzeker van worden zo ervaarde Mindful Mamablogger Claire van https://clairesmission.com/. Zij interviewde mij voor een bijdrage aan haar blog over beter slapen voor jonge kinderen en daarmee ook voor de ouders. Dit vertelde ik haar:

Wat de experts zeggen…

‘Debby Wezelenburg, Feng Shui adviseur, had ik al eerder gesproken voor een ander blog over fijner wonen met feng shui: https://www.debbywezelenburgfengshui.nl/2022/08/25/in-4-stappen-naar-een-leven-in-balans-en-harmonie-met-feng-shui/

Haar tips waren reuze waardevol en leerzaam! Daarom vroeg ik haar hoe de ideale babykamer er volgens feng shui uitziet. En dit was haar antwoord; ‘’De ideale plek voor een wiegje/bed is tegen een muur aan met het hoofdeinde, voor rugdekking en met zicht op de deur opening. Dit geeft een veilig gevoel en is terug te brengen naar een eeuwenoude overlevingsstrategie, wat ons lichaam en geest tot op de dag van vandaag universeel heeft opgeslagen en voelt. Een hemeltje boven het bedje, geeft daarnaast geborgenheid en veiligheid. Maak de slaapkamer verder zo rustig mogelijk. Een wild behang of afbeeldingen met dieren, planten of bloemen prints, geeft het gevoel dat je als een Freek Vonk permanent op je hoede moet zijn voor de dieren in de natuur. Slaapkamers zijn geen activiteiten centra, maar de meest rustgevende plek in huis. Een rustig effen behang of geschilderde muren in aardetinten, pastel, zacht grijs, roomwit of blauwe kleuren draagt bij aan het slaapgenot. Dit noemen we ook wel slaapverwekkende kleuren en dat is precies de bedoeling. Zorg er ook voor dat de kamer goed donker kan worden zodat je kindje zich kan overgeven aan zijn/haar binnenwereld. Tot slot kun je het bedje het beste opmaken met natuurlijke materialen. Een echte wollenvachtje als onderlegger voor in het wiegje of bedje ontspant direct. Deze zijn ook diervriendelijk verkrijgbaar gemaakt van gevilte wol.’’

Wil je het hele artikel lezen met daarin ook kinderslaap coaches aan het woord? Lees dan hier het hele artikel: https://clairesmission.com/je-kindje-helpen-met-slapen-dat-doe-je-zo/