Samen één geheel, voor een samengesteld gezin

Wat een mooie vraag van mijn klant; kun je ons helpen om van 2 gezinnen die voor het eerst met elkaar gaan samenwonen in een nieuw gekocht huis, één geheel te maken?

Jazeker, was mijn reactie. Feng Shui is niet alleen zichtbaar in de materie in een huis door daar eenheid en verbinding in aan te brengen, maar werkt vooral door op het voelbare in een ruimte en tussen de bewoners. Het legt ook de vinger op de zere plek van het huis, maar je kan juist via het huis en de bewoners helen op een ander niveau, namelijk door met de energie in huis en van de bewoners aan het werk te gaan.

Daarnaast was de vraag welk kind in welke slaapkamer? Hier hoor ik vaak de redenatie: de oudste krijgt de grootste kamer en de kleinste daarmee de kleinste. Maar met Nine Star Ki, de oudste oosterse astrologie van de wereld, is dit heel eenvoudig te bepalen. Welke kamer heeft welke energie vanuit Feng Shui gezien en welke levensenergie heeft welk kind en zo valt dit natuurlijk op zijn plek. Dit bepaalt vervolgens ook welke kleuren je gebruikt in welke slaapkamer of ruimte in het huis. Zo wordt iedere slaapkamer afgestemd op de ligging en de persoonlijke energie van degene die er slaapt, ook bij stellen. En dit voelt voor de bewoners dan heel natuurlijk aan. Het advies voor kleuren, vormen en materialen wordt daarmee ook ondersteunend voor de functie van een ruimte zoals dat slapen een hele andere energie is dan koken.

Vervolgens is de ouder slaapkamer in dit gezin op zolder toebedeeld, zodat ook de familie opstelling in huis klopt. Ouders staan in de natuurlijke hiërarchie nu eenmaal boven de kinderen. En niet onder de kinderen, dan worden de kinderen de ouders in huis en dat is niet heel helpend in de opvoeding. Vandaar dat de ouders boven of op dezelfde verdieping slapen als hun kinderen en niet andersom.

De overkoepelende visie van Feng Shui is dat het met de stroom mee voelt in je huis en je leven en niet tegen de klippen op. Dat gun je iedereen en speciaal dit samengestelde gezin.

Lees hieronder de ervaring van dit gezin en bekijk de voor- en nafoto’s. Het huis was nog in oorspronkelijke staat en onderstaande foto’s laten de metamorfose zien.

 

Als samengesteld gezin gaan samenwonen was onze missie. Tijdens de verbouwing van ons nieuwe-oude huis vonden wij 2 dingen heel belangrijk. Ten eerste dat we in de woonkamer voor iedereen een fijne plek hebben om met elkaar samen te zijn.

Ten tweede een eigen kamer voor ons en onze drie kindjes. Een plek om je helemaal eigen te maken, waar je je terug kunt trekken en waar je je fijn voelt.

Samen met Debby hebben we de principes van Feng Shui toegevoegd aan ons huis om van ons gezin één geheel te maken.

Debby kwam met onwijs veel fijne adviezen & tips. Die gaven ons handvaten om zelf keuzes te maken voor ons interieur.

Feng Shui gaf ons grote take aways waar wij nog elke dag mega blij mee zijn. Denk bijvoorbeeld aan; welk kind het beste in welke kamer slaapt, de kleuren op de muur die rust & balans stimuleren, maar in de keuken ook pit om dagelijks een liefdevolle maaltijd te koken en… de ronde eettafel! Die het fijne ronde tafel gesprek en verbinding teweegbrengt. Het is echt een plek van ons geworden! Waar ook onze vrienden en familie & onze poes Nox zich heel fijn voelen. We krijgen veel complimenten!

Bij Debby konden we gedurende het hele proces terecht met onze vragen of ze dacht mee als we op een keuze moment stonden. Ze vertelde ook de achtergrond van Feng Shui, zodat wij de keuzes ook konden begrijpen. Op deze wijze werden wij onze eigen interieur architect en dat gaf een goed gevoel. Wat ik ook heel fijn vond, was dat ze supersnel reageerde op momenten dat we dat nodig hadden. Thanks Debby!

Ilse van den Bergh, Rhoon