Natuurlijke schoonheid in de salon

Nadat eigenaresse Melanie het artikel over Feng Shui toepassen in je schoonheidssalon gelezen had in het Anbos magazine de Beauty Professional, kwam ze op de lijn. Lees hier het interview

Een gedreven ondernemende vakvrouw met een schoonheidssalon met meerdere personeelsleden in dienst. Melanie werkt onder andere op natuurlijke Ayurveda basis en was een aantal jaren geleden in haar huidige bedrijfspand getrokken.

Haar vraag was; hoe de salon nog fijner kon worden met Feng Shui en haar ambitie lag ook bij laten toenemen van de klanten- en inkomstenstroom.

Wist je dat ieder pand een financiële en zakelijke hoek heeft? En dat er voor de kassa echt een optimale plek is net als waar je de verkoop hoek maakt. Dit maakte Melanie extra nieuwsgierig en heeft alle aandacht gekregen.

Daarnaast nam ik waar dat er meer warmte en licht in de salon mocht. Zodat de klanten en personeelsleden zich nog meer gezien en geborgen voelden tijdens de behandeling. Dat de kleuren en materialen je omarmen en meer aaibaar zijn. De huidige kleuren waren vooral wit en grijs met veel kunststoffen materialen in de salon. Dit mocht veel zachter en kleurrijker worden.

Zoals je hieronder op de foto’s ziet, heeft de wachtruimte een verzachting gekregen in de vorm van een wandkleed en kleurrijk vloerkleed voor ook fijnere akoestiek. Daarnaast werd in de verkoophoek de kleur groen en meer planten/bloemen toegevoegd om de levendigheid op deze plek te stimuleren. En kregen de behandelsalons een heerlijke warme gloed door de toevoeging van aarde en vuurkleuren voor het behaaglijke gevoel en een zachte landing onder de voeten door middel van een vloerkleed. Zo heeft Melanie het proces ingezet dat de salon haar letterlijk gaat ondersteunen in haar ondernemerschap en de klanten een nog fijnere ervaring hebben tijdens hun bezoek.

Ik wilde graag dat mijn salon een warmere uitstraling kreeg. Dat Feng Shui daarbij ook een prettigere samenwerking, meer focus en betere resultaten teweeg kan brengen. Bring it on!

Het uitgewerkte verslag van Debby is zeer uitgebreid en ze geeft duidelijk aan wat het meest optimaal zou zijn. Aangezien ik geen totale verbouwing wil ben ik nu bezig met wat mogelijk is in de bestaande ruimtes. Ook dit kan heel goed en ze denkt daarin ook fijn mee.

Het toepassen van de adviezen (en ik ben nog lang niet klaar) vind ik leuk om te doen en de reacties van onze bezoekers en mijn team zijn positief.

Feng Shui zorgt er ook voor dat ontwikkelingen gaan stromen en dat er meer focus komt. In de tussentijd heb ik enkele beslissingen genomen waardoor het één en ander veranderd is in mijn aanbod. Dit pakt heel goed uit. Of dit allemaal door Feng Shui komt mag je zelf bepalen, ik ben zelf in ieder geval zeer tevreden en ik beveel Debby van harte aan!

Melanie Rusink, eigenaar van schoonheidssalon Melanie

Website schoonheidssalon Melanie