Je huis en leven na je scheiding

Feng Shui kijkt niet alleen naar inrichting en indeling van een huis of ruimte, maar staat ook stil bij de levensfase van de bewoner en bij de vraag welke levensthema’s wil je meer aandacht geven. Zo kijk ik, als een bewoner in hetzelfde huis blijft wonen van vóór de echtscheiding, uit welke periode de meubels komen en welke herinnering hier aan zit. Zo kon een dressoir gekregen tijdens het huwelijk van deze klant en daarmee uit een tijdperk wat achter je ligt, letterlijk de deur uit om ruimte te maken voor een nieuwe fase.

Daarnaast ga je je huis door de ogen van een toekomstige relatie bekijken als de tijd rijp is voor een nieuwe relatie. Hoe ziet de buitenkant en de entree eruit van het huis? Ziet het er aantrekkelijk uit om iemand te ontvangen thuis? Hoe ziet de rest van het huis eruit? Staan er nog meer meubels en andere aandenken aan het ontbonden huwelijk? Dan mogen deze aandenken naar een minder prominente plek in huis of helemaal het huis uit. Het is namelijk het moment voor een ander tijdperk.

Sta je open voor een nieuwe relatie geef je huis dan een opkikker, zodat als iemand voor het eerst bij je binnenstapt zich welkom voelt en het prettig verblijven is in je huis. Je maakt letterlijk ruimte voor een nieuwe relatie door spullen op te ruimen en zo in kasten en bijvoorbeeld de kapstok plek te maken alsof je nieuwe levenspartner al bij je komt wonen. Op deze wijze laat je het verleden achter je en maak je je huis klaar voor toekomstige gewenste ontwikkelingen.

De keuken, de relatiehoek van het huis, heeft ook aandacht gekregen bij mijn klant. Door deze ruimte bewust in te richten. Door bijvoorbeeld alles in tweetallen neer te zetten, werk je aan de intentie dat een relatie welkom is in je leven. Ook mag je iets van de liefdeskleur rood toevoegen aan de keuken. Dit kan heel subtiel door middel van accessoires of rode groenten en rood fruit op het aanrecht te etaleren. De liefde gaat immers door de maag.

De woonkamer kreeg de ondersteunende kleur groen door deze kleur aan te brengen op de wand en planten neer te zetten. De woonkamer is namelijk de gezinshoek van het huis en de kleur groen en de planten zorgen voor verbinding, goede communicatie tussen bewoners en voor nieuwe ideeën.

Ook in de slaapkamer zijn de adviezen opgevolgd om het bed zo op te maken dat een toekomstige partner er zo in kan stappen. Ook breng je links en rechts van het bed dezelfde nachtkastjes, leeslampjes en accessoires aan om balans te krijgen in een toekomstige relatie. De instap ruimte links en rechts van het bed moet ongeveer even groot zijn, zodat er een evenwichtige relatie kan ontstaan. Dus niet dat het tweepersoonsbed aan één kant tegen een muur staat en je over de ander heen moet stappen om in bed te kunnen gaan liggen.

Op deze wijze ondersteunt het huis je voor de gewenste toekomst.

Na mijn echtscheiding ben ik een aantal jaar alleen geweest. Op dit moment sta ik weer open voor een nieuwe relatie. Ik wist niet dat Feng Shui hier een bijdrage aan kan leveren. Debby adviseert enthousiast over wat je met Feng Shui kunt doen in huis. Heel bewust heb ik de adviezen toegepast in de keuken, woonkamer en slaapkamer. Dit heeft al geleid dat er ruimte kwam voor een kortstondige nieuwe relatie. Bijzonder mooi om zo met je huis en leven bezig te zijn en verwachtingsvol voor de toekomst.

Kim van der Steen, Den Haag