Au revoir Paris, Bonjour Rotterdam

tGa er maar aan staan, 40 jaar in Frankrijk gewoond en dan terug verhuizen naar je geboorteland. Naar een voor jou onbekende stad. Een nieuw begin.

Na het volgen van mijn workshop nam Ineke opnieuw contact op voor; een Feng Shui advies met Nine Star Ki profiel voor haar woning en haar zelf.

Ze wil zich, na deze nieuwe start, veiliger voelen in haar slaapkamer en dat het huis haar nog meer ondersteunt om zich thuis te voelen en nieuwe mensen te ontmoeten en ontvangen.

Veiligheidsgevoel slaapkamer

De enige slaapkamer van het appartement ligt aan een galerij en dat is altijd een kwetsbare plek, omdat mensen over de galerij lopen. Dit geeft je bewust en onbewust een onveiligheid gevoel en dat was voelbaar voor Ineke.

We zijn begonnen met het meer afschermen van haar slaapkamer van de galerij. Dit doe je onder andere door één element specifiek, van de 5 elementen, waar Feng Shui mee werkt toe te voegen, namelijk het element metaal. Metaal is onder andere het element wat beschermt, afschermt en privacy geeft. En dat was wat deze slaapkamer extra nodig had. Onder het element metaal vallen de edelmetalen zoals goud, zilver en koper, maar ook de kleuren grijs, wit en de pastellen. Het raam is overdag afgeschermd voor inkijk door een mooie raambekleding, waar wel het licht door naar binnenkomt, maar niet de inkijk geeft. Het afschermen is ook visueel gebeurd door bij het bepalen van nieuwe gordijnen voor een zilveren draad door de antraciet grijze stof heen te kiezen. 

Ook is om prettiger te slapen de spiegel verwijderd van de kledingkastdeur. Jezelf ’s nachts als eerste weerspiegelt zien kan angst geven in de nacht, omdat je het gevoel hebt dat er nog iemand in de ruimte is. Om extra onrust in de nacht te voorkomen, hang je je spiegel niet aan de buitenkant van een kledingkast, maar aan de binnenkant van de kastdeur. Poppetje gezien, kastje weer dicht luidt niet voor niets dit gezegde.

Nieuwe vrienden in nieuwe stad 

Ook de woonkamer kreeg een verandering; Ineke wil graag nieuwe mensen leren kennen in haar nieuwe woonomgeving en is een reiziger. De woonkamer staat voor het element hout; het element voor de soepele communicatie, verbinding tussen mensen, het groepsgevoel, familie, je roots, persoonlijke ontwikkeling en ook het verkennen van nieuwe werelden.

Om dit te versterken is naast het toepassen van de hout kleur groen ook het plaatsen van planten en het ophangen van foto’s van je reizen ideaal op deze plek. Daarnaast verbind je de bank en fauteuils in de zithoek met een rond vloerkleed. Dit zorgt er voor dat mensen zich meer verbonden met elkaar voelen als ze bij je op bezoek zijn. Op deze wijze hebben we het huis van Ineke klaar gemaakt voor een nieuw avontuur in deze stad met nieuwe vrienden. en haar familie.

 

.

Toen ik de aankondiging van de Feng Shui workshop op de website van Debby zag, dacht ik ‘hé een leuk cadeau voor de verjaardag van mijn dochter om samen deel te nemen.” Ik had enkel wat gelezen over Feng Shui en was erg nieuwsgierig naar de concrete toepassing ervan.

Ik was net terug uit Frankrijk waar ik 40 jaar gewoond had en mijn spullen geïnstalleerd in mijn nieuwe appartement in Rotterdam. Na de goede raad van Debby tijdens de workshop voor mijn slaapkamer waar ik me niet helemaal veilig voelde, besloot ik Debby een advies te vragen voor mijn hele woning met ook een analyse van mijn persoonlijkheid, een Nine Star Ki profiel.

Resultaat: een betere nachtrust en een mooi rapport waarmee ik stap voor stap de veranderingen heb aangebracht in mijn huis. Kleine details zoals het verplaatsen van een schilderij maar ook ingrijpendere zoals specifiek kleur aanbrengen en het aanschaffen van planten en vloerkleden, waar ik nooit iets mee had. Ik voelde dat het element hout (natuur) versterkt werd, vooral door het groen verven van een muur waardoor de zitkamer en open keuken meer in harmonie gebracht werden. De badkamer onderging ook een totale verandering met strakke lijnen en sobere tinten. Mijn slaapkamer is onherkenbaar geworden en ik slaap daar nu veel fijner met zachte materialen en kleuren zoals de oud-roze wand en met het ophangen van gordijnen voel ik mij meer beschut en veilig.. Dezelfde kleuren komen ook terug in accessoires in mijn zitkamer en vormen zo meer één geheel in het appartement. Balkon en voorportaal beginnen ook levendiger te worden. ‘s ochtends doe ik mijn yoga op het balkon en eind van de middag zit ik in een gezellig hoekje in het voorportaal naar het mooie groene park te kijken.

Ik voel me nu, in mijn appartement aan het water, als een kapitein van een groot schip dat op rustige waters vaart.

Dank je Debby. Je hebt me zonder druk naar diepere waters in mezelf geloodst.

Ineke, Rotterdam