Schoonheidssalon aan huis

Schoonheidssalon Erna was gevestigd in een verpleeghuis. Toen de verpleeghuizen half maart 2020 door Corona op slot gingen voor bezoekers en Erna haar vak niet kon uitoefenen doordat schoonheidssalons dicht moesten was het tijd voor bezinning. Hoe nu verder?

Erna klopte bij mij aan met de hulpvraag haar schoonheidssalon aan huis te gaan openen in Capelle aan den IJssel. Op welke plek, hoe in te delen, met welke materialen, vormen en kleuren? Als eerste vraag ik zakelijke klanten altijd; wie is je doelgroep, wat zijn je doelstellingen en dromen en hoe kunnen we die gaan realiseren. Feng Shui ondersteunt hierin namelijk en levert hieraan een tastbare bijdrage. Zodat de hele locatie van binnen en buiten ten diensten staat van jouw bedrijf, klanten, visie en doelstellingen.

Erna benoemde wat haar bezig hield:

  1. Het was spannend of haar huidige klanten mee zouden verhuizen naar de nieuwe salon.
  2. Dat er in de nieuwe salon ruimte voor groei van het aantal klanten is.
  3. De voornamelijk vrouwelijke klant wil een totaal ervaring hebben in uitstraling aan de buitenkant van de salon, bij binnenkomst, in de salon zelf samen met de natuurlijke schoonheidsbehandeling door Erna. Erna werkt namelijk met natuurlijke producten in haar salon en zij wil de natuurlijke uitstraling in haar nieuwe salon zichtbaar en voelbaar hebben en klanten aantrekken die hier bewust voor kiezen.
  4. Ook hebben we de toekomst en uitbreiding van de salon besproken. Er is namelijk een nog mooiere plek voor haar salon bij haar aan huis. Dit is nu nog niet aan de orde en vraagt om een grotere verandering, maar biedt wel een mooi toekomstperspectief.

De klanten volgden al snel in de nieuwe salon en zij gaven de volgende reacties:

‘Wat is het hier gezellig!

Wat fijn dat het hier zo rustig is.

Ik voel me prettig in de salon.

Er hangt een rustgevende sfeer in de salon.

Het lijkt wel of ik een minivakantie heb gehad’

 

Wat heeft het mij gebracht? Vertrouwen om de verandering aan te gaan. Nieuwe positieve energie om er voor te gaan. Ik wist ook gelijk, dit is het wat ik nodig heb en Debby kan het mij geven!

Voor mij voelde de samenwerking gelijk goed. Ik vind je heel benaderbaar en je straalt rust uit waardoor ik me gelijk op mijn gemak voelde. Het voelde ook als vrijblijvend en duidelijk legde je alles uit. Je neemt ook echt de tijd. Ik vind je een echte vakvrouw.

Erna Zijta Zoeteweij, Schoonheidssalon Erna, Capelle aan den IJssel